Tomatensalade met croûtons
Bill Granger maakte deze tomatensalade klaar en ik was onmiddellijk fan. Wat een goed idee om croûtons in deze salade te verwerken. Brood en tomaat gaan wonderbaarlijk goed samen.
Wat hebben we nodig:
Serveer dit bijgerecht bij een BBQ of als lichte lunch met een stukje gegrilde vis.
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels olie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 4 dikke sneden oud (zuurdesem)brood, ontkorst en in blokjes gesneden
- 4 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- 2 theelepels kappertjes, gespoeld
- beetje zoetstof
- verse basilicum, gescheurd
- partjes van 1 citroen
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng 2 lepels van de olie met de look en vermeng dit met de korstjes brood.
- Spreid het brood uit op een bakblik en bak ze goudgeel in de oven.
- Schep de tomaten om met de kappertjes.
- Voeg de 3e lepel olie toe, zoet naar smaak, kruid met peper en zout en schep om.
- Voeg de croûtons, basilicum en citroenpartjes toe en schep nogmaals om.
- Serveer onmiddellijk.
Serveer dit bijgerecht bij een BBQ of als lichte lunch met een stukje gegrilde vis.
Reacties