Ontbijtpannenkoekjes

Op een rustige zondagmorgen, is het heerlijk genieten van vers gebakken ontbijtpannenkoekjes. Een traktatie die de Amerikanen maken uit een verpakking, maar wij kiezen er uiteraard voor om alles "from scratch" te maken. Ontbijtpannenkoekjes zijn dikker en kleiner dan onze Belgische pannenkoeken.
Dit recept heeft een eervolle plaats gekregen in het eerste Diabetesmagazine van Bond Moyson.

Wat hebben we nodig:
  • 130 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 230 ml melk
  • 25 ml olie
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout met een garde. Zo is de bloem meteen gezeefd.
  • Klop het ei met de melk en de olie.
  • Voeg de twee mengsels samen en klop kort door elkaar. Er mogen nog klontertjes in zitten.
  • Verhit een antikleefpan en schep hoopjes beslag naast elkaar. Dit recept is goed voor 15 stuks.
  • Van zodra er luchtbelletjes verschijnen, mag je de pannenkoekjes omdraaien. 
  • Serveer meteen of toast ze later.
TIP:

Traditioneel worden deze pannenkoekjes gegeten met boerenboter en warme esdoornsiroop. Wees creatief en geef er bijvoorbeeld Griekse yoghurt en rood fruit bij.

Reacties