Geconfijte tomaatjes

Njam TV staat hier heel vaak op en sommige koks vind ik echt de max. Rick Stein bijvoorbeeld (voor zijn prachtige accent alleen al) of Peter Goossens (die toch echt wel weet wat koken is). Toen deze laatste geconfijte tomaatjes aan het maken was, kreeg ik er meteen zin in.

Wat hebben we nodig:
  • 10 roma tomaten (vaste tomaten), gepeld, ontpit en in 4 gesneden
  • 4 teentjes look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 2 blaadjes laurier, verkruimeld
  • grof zout
  • peper van de molen
  • 2 takjes thijm, fijn gehakt
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 80°C.
  • Leg de tomaten met de bolle kant naar boven, op een bakplaat.
  • Strooi de lookplakjes over de tomaten, net zoals de laurier.
  • Kruid met zout en peper en werk af met de blaadjes thijm.
  • Besprenkel de tomaten met olie.
  • Laat de tomaten 2u garen in de lauwwarme oven.
TIP:

Een prachtig tapas gerechtje waar je mee kan uitpakken.
Eet deze tomaatjes puur of meng ze door pasta of een frisse salade.

Reacties