Shish barak
Deze Libanese ravioli's zijn vol van smaak en hebben een verrassend smaakpalet in zich. Je kan het tradionele lamsgehakt gebruiken, maar ik ben niet echt een fan van lamsvlees. Vandaar mijn keuze om rundergehakt te nemen voor dit recept. De yoghurtsaus moet er zeker bij, om het geheel af te maken. Het krokante en nootachtige van de dennepitjes zorgen voor extra crunch en smaak.
Wat hebben we nodig:
Wat hebben we nodig:
- verse pasta
- 1 eetlepel vetstof
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 500 gr rundergehakt
- snuifje kaneel
- snuifje kruidnagel
- snuifje komijnpoeder
- peper en zout
- 2 eetlepels fijn gehakte koriander
- 250 ml natuuryoghurt
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 1 eiwit
- 1 eetlepel maïzena
- veel vers gesnipperde munt
- getoaste dennepitjes
- Verhit de vetstof in een grote pan en bak de uisnippers tot ze doorzichtig zijn. Voeg het vlees toe, samen met de kruiden. Prak het vlees met een houten lepel en laat het garen. Laat de vulling afkoelen op een bord.
- Snij rondjes uit het pasta deeg en laat ze even drogen op een bebloemde handdoek.
- Maak nu de shish barak: Schep een lepeltje vulling op een rondje pastadeeg. Met je vinger breng je wat water aan op de randjes en dan vouw je ze dicht. Nijp de linkerkant dicht en vouw dan telkens kleine plooitjes tot de shish barak helemaal dichtgevouwen is als een waaiertje (te vergelijken met de Japanse gyoza).
- Kook de shish barak tot ze komen boven drijven. Haal ze uit het water en laat ze uitdruppen.
- Maak de yoghurtsaus: klop het eiwit los met de maïzena en 1 eetlepel water. Doe dit papje met de yoghurt in een steelpan. Voeg de look toe. Verwarm de saus onder voortdurend roeren, tot de saus dik en lichtjes warm is.
- Vermeng de saus met de ravioli. Strooi de verse munt over het gerecht en werk af met getoaste dennepitjes.
TIP:
Serveer met plat brood, zoals Turkse pide.
Vervang de dennepitjes door geroosterde pistachenoten.
Vervang de dennepitjes door geroosterde pistachenoten.
Reacties