Penne met pompoen en pesto

Er zijn nog volop pompoenen te krijgen en je kan er zoveel meer mee doen dan de klassieke pompoensoep. Deze pasta is verrassend lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr walnoten, gehakt en getoast
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • citroensap van 1 citroen
  • 60 gr verse spinazie
  • 20 gr peterselie
  • peper en zout
  • 60 ml + 2 eetl olie
  • 400 gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel zoete paprika
  • nootmuskaat, vers gemalen
  • 500 gr penne pasta
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix de noten met de gember, look, citroenzeste, citroensap, spinazie, peterselie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Giet olie bij de pesto tot je de gewenste consistentie bekomt.
  • Besprenkel de pompoen met olie en kruid met peper en zout, paprika en nootmuskaat.
  • Rooster de pompoen 15 min op een bakplaat, draai ze om en rooster ze nog 15 min.
  • Kook de pasta al dente. Hou een kopje kookwater apart, wanneer je ze afgiet.
  • Doe de pasta weer in de pot, samen met het kopje kookwater en de pesto. Meng voorzichtig.
  • Schep de geroosterde pompoenblokjes door de pasta en serveer met Parmezaanse kaas.
TIP:

Strooi wat gezouten zonnebloempitten (te koop in de supermarkt) over het gerecht.
Je kan het gerecht ook bestrooien met blokjes feta kaas.

Reacties