Gujerati boontjes

Dit recept heb ik meegenomen uit de Indische kookles, die ik volgde samen met mijn schoonzusje. Het blijft lekker en staat dan ook geregeld op het menu.

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr sperciebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 60 ml olie
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 2 tenen look, gepeld en fijngehakt
  • chilivlokjes naar smaak
  • peper en zout
  • sesamzaadjes (zwart of wit)

Hoe gaan we te werk:

  • Breng ruim water aan de kook.
  • Kook de boontjes 4 min, spoel ze af en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe. Dek de pan af, want de zaadjes zullen rondspringen.
  • Voeg de look toe, samen met de chilivlokjes en laat alles zachtjes meegaren.
  • Meng de boontjes onder de look-mosterdzaadjes en kruid af met peper en zout.
  • Laat de boontjes verder garen.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en dien op.


TIP:

Zet het vuur niet te hoog, om aanbranden te voorkomen.

Reacties