Bonte bleekselder

Ik hou wel van groenten. Hoe meer hoe liever. Maar liever niet de dagdagelijkse Vlaamse manier van groenten bereiden. Dit gerechtje is lekker, pittig en gezond!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen look, gepeld en in fijne schijfjes gesneden
  • 30 gr gouden rozijntjes
  • 1 grote ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 1 volledige stronk bleekselder, geschild en in stukken van 5 cm gesneden
  • 250 ml bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • enkele chilivlokken
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in een steelpan.
  • Laat de look stoven met de ui, tot de ui glazig ziet.
  • Laat de rozijnen weken in heet water tot ze zacht zijn (reken daar een half uurtje voor).
  • Voeg de selder bij de uien en overgiet met de bouillon, waarin je de tomatenpuree opgelost hebt.
  • Kruid af met peper en zout en chili.
  • Laat de selder garen op een laag vuurtje.
  • Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de selder. Laat nog even meegaren, zodat de rozijnen alle sappen en smaken kunnen opslorpen.
  • Strooi de peterselie door de selder en schep nog even goed door.

TIP:

Serveer als bijgerecht.

Reacties