Kaviaar van aubergine
Een heerlijk Marokkaans bijgerecht en tegelijk een andere manier om eens aubergine te bereiden.
Wat hebben we nodig:
Serveer deze kaviaar met pitabrood of tortilla chips.
Een prima bijgerecht voor een lamsschotel.
Wil je wat meer pit? Voeg dan wat sambal oelek toe aan de kaviaar.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aubergine
- 1 citroen
- 4 eetlepels olie
- 3 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 250 gr rijpe tomaten, ontpit en in stukken gesneden
- peper en zout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- vers gehakte platte peterselie
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verwijder de steeltjes van de aubergines en rooster ze 40 min in de oven.
- Snij de citroen door en pers de ene helft uit.
- Haal de aubergines uit de oven, laat ze even afkoelen en pel ze dan.
- Snij de aubergines in kleine stukjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
- Verhit de olie en sauteer de look.
- Voeg de auberginestukjes toe, samen met de tomaten en de rest van het citroensap.
- Kruid met peper en zout en paprika.
- Laat de aubergines 20 min afgedekt sudderen.
- Verwijder het deksel en laat de aubergines nog 10 min verder sudderen.
- Breng de auberginekaviaar over in een mooi kommetje. Werk af met partjes citroen en peterselie.
Serveer deze kaviaar met pitabrood of tortilla chips.
Een prima bijgerecht voor een lamsschotel.
Wil je wat meer pit? Voeg dan wat sambal oelek toe aan de kaviaar.
Reacties