Kaviaar van aubergine

Een heerlijk Marokkaans bijgerecht en tegelijk een andere manier om eens aubergine te bereiden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aubergine
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olie
  • 3 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 250 gr rijpe tomaten, ontpit en in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • vers gehakte platte peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C. 
  • Verwijder de steeltjes van de aubergines en rooster ze 40 min in de oven.
  • Snij de citroen door en pers de ene helft uit. 
  • Haal de aubergines uit de oven, laat ze even afkoelen en pel ze dan.
  • Snij de aubergines in kleine stukjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
  • Verhit de olie en sauteer de look. 
  • Voeg de auberginestukjes toe, samen met de tomaten en de rest van het citroensap.
  • Kruid met peper en zout en paprika.
  • Laat de aubergines 20 min afgedekt sudderen.
  • Verwijder het deksel en laat de aubergines nog 10 min verder sudderen.
  • Breng de auberginekaviaar over in een mooi kommetje. Werk af met partjes citroen en peterselie. 
TIP:

Serveer deze kaviaar met pitabrood of tortilla chips.
Een prima bijgerecht voor een lamsschotel.
Wil je wat meer pit? Voeg dan wat sambal oelek toe aan de kaviaar.



Reacties