Groene boontjes met rode aardappelen

Je mag me alle soorten bonen voorschotelen: ik zal ze eten (witte bonen in tomatensaus horen hier echter niet bij). Snijboontjes, sperciebonen, rode bonen, bruine bonen, witte bonen met vinaigrette, borlotti bonen, black eyed peas en refried beans... ik eet ze allemaal graag. Vandaag kies ik voor een eenpansgerecht met sperciebonen en rode aardappeltjes.

Wat hebben we nodig:
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 45 gr vetstof
  • 1 rode ui, gepeld en grof gehakt
  • 1 kg sperciebonen, afgehaald en in stukken gebroken
  • 8 kleine rode aardappeltjes, gewassen en in stukken gesneden
  • 1 teentje look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 60 ml bouillon
  • een scheutje witte balsamico azijn
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de plakjes spek op huishoudrol en laat ze zo'n 5 min bakken in de microgolfoven of tot ze krokant zijn.
  • Verkruimel het spek.
  • Smelt de vetstof en de pan en fruit de uitjes aan tot ze doorschijnend zijn. Voeg de boontjes, aardappelen, look en bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook, dek af en laat het gerecht sudderen tot de boontjes en de aardappelen gaar zijn.
  • Doe de azijn bij het gerecht en schep goed door.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Laat het spek weg voor een vegetarische versie. Bestrooi het gerecht met blokjes kaas en zet nog even op het vuur, zodat de feta de warmte opneemt.




Reacties