Teriyaki zalm
Ik hou ontzettend veel van vis, maar dan eerder op een niet-conventionele manier klaargemaakt. Gekookte of gepocheerde vis is niet aan mij besteed. Rauwe vis, schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, ovengebakken vis.. dat is eerder wat mijn smaak wegdraagt.
Wat hebben we nodig:
Lekker met wokgroenten of nasi goreng.
Wat hebben we nodig:
- 60 ml olie
- 30 ml citroensap
- 30 ml sojasaus
- mespuntje mosterd
- stukje gember, geschild en geraspt
- 1 teentje look, geschild en geraspt
- 2 verse zalmmoten, zonder vel
- Meng de olie met het citroensap, de sojasaus, mosterd, gember en look in een diepvrieszakje.
- Voeg de zalm toe, kneed goed en laat de zalm 2u marineren in de koelkast.
- Haal de zalm uit de marinade.
- Verhit een grillpan. Grill de zalm kort aan beide zijden (de zalm mag nog rauw zijn vanbinnen).
- Bestrijk de zalm opnieuw met marinade en dien op.
Lekker met wokgroenten of nasi goreng.
Reacties