Teriyaki zalm

Ik hou ontzettend veel van vis, maar dan eerder op een niet-conventionele manier klaargemaakt. Gekookte of gepocheerde vis is niet aan mij besteed. Rauwe vis, schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, ovengebakken vis.. dat is eerder wat mijn smaak wegdraagt.

Wat hebben we nodig:
  • 60 ml olie
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml sojasaus
  • mespuntje mosterd
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 teentje look, geschild en geraspt
  • 2 verse zalmmoten, zonder vel
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de olie met het citroensap, de sojasaus, mosterd, gember en look in een diepvrieszakje.
  • Voeg de zalm toe, kneed goed en laat de zalm 2u marineren in de koelkast.
  • Haal de zalm uit de marinade.
  • Verhit een grillpan. Grill de zalm kort aan beide zijden (de zalm mag nog rauw zijn vanbinnen).
  • Bestrijk de zalm opnieuw met marinade en dien op.
TIP:

Lekker met wokgroenten of nasi goreng.

Reacties