Tagliatelli met ansjovis en garnalen
Dit is een heel simpel gerecht, met weinig ingrediënten maar toch heel smaakvol. Je smaakt het Zuiden, je waant je zelfs in het Zuiden. Ik heb verse tagliatelli gemaakt, maar uiteraard kan je ook gekochte pasta gebruiken.
Wat hebben we nodig:
Reken 1 liter water per 100 gr pasta. Voeg 10 gr zout toe per liter water. Voeg enkel olie toe aan het kookwater als je lasagnevellen kookt.
Wat hebben we nodig:
- 1 portie tagliatelli
- 1 eetlepel olie
- 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 2 eetlepels ansjovispasta (uit een tube)
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- enkele chilivlokjes
- 6 gare garnalen
- vers gesnipperde bieslook
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
- Ondertussen maak je de saus: laat de look fruiten in de hete olie. Voeg de ansjovispasta toe en laat die even mee fruiten.
- Voeg de tomaatjes en chili toe. Roer alles goed om. De tomaatjes hoeven niet helemaal zacht te worden, enkel de warmte te voelen.
- Roer de garnalen door de saus.
- Giet de pasta af en voeg hem toe aan de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe.
- Bestrooi met de bieslook en schep nogmaals om.
- Dien meteen op.
Reken 1 liter water per 100 gr pasta. Voeg 10 gr zout toe per liter water. Voeg enkel olie toe aan het kookwater als je lasagnevellen kookt.
Reacties