Ravioli met rode biet en ricotta

Op uitstap in 's Hertogenbosch, zag ik op de plaatselijke markt een kraampje met zelfgemaakte pasta's. Er lagen ook verschillende soorten ravioli bij, waaronder deze verrassing met rode biet en ricotta. Dat moest ik gewoon ook proberen, want die rode kleur die door de tere pastavelletjes heen komt, was gewoon subliem. Geserveerd in een botersausje verrijkt met maanzaadjes, is dit een heerlijke lunch. Serveer met een groene salade van veldsla, rucola, jonge spinazie.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 400 gr De Cecco pastabloem "00"
  • 230 gr rode bieten, geschild en gegaard
  • 250 gr ricotta
  • peper en zout
  • 40 gr panko
Hoe gaan we te werk:
  • Rasp de rode bieten fijn en nijp het vocht er uit.
  • Meng de bietjes met de ricotta en kruid met peper en zout.
  • Vermeng de vulling met de panko en breng alles over in een spuitzak.
  • Rol de pasta uit tot lasagnevellen. 
  • Laat de vellen enkele minuten drogen op een met bloem bestoven handdoek.
  • Spuit hoopjes vulling op de pastavellen en vouw ze netjes dicht. Zorg dat alle lucht eruit is, zodat ze niet opengaan tijdens het koken.
  • Laat de ravioli verder drogen op de bebloemde handdoek of vries ze in op een bebloemd bakblik. Na 6u kan je ze in ziploc zakjes opbergen.
TIP:

Voeg eens wat gehakte dragon of munt toe aan de vulling.
Panko is Japans broodkruim. Te koop in de betere supermarkten of bij de Toko. Je kan de panko ook vervangen door gewoon paneermeel.
Uit dit recept tover ik 150 kleine, vierkante ravioli kussentjes.
Serveer met botersaus die je verrijkt met maanzaadjes en gesnipperde salieblaadjes.

Reacties