Burrito's met zoete aardappel
Een stevige, Mexicaanse hap. Als je al eens bij Taco Bell geweest bent, heb je misschien wel burrito's geproefd. Deze burrito's zijn net iets anders, door de zoete aardappel die er in verwerkt is.
Wat hebben we nodig:
Je kan burrito's makkelijk per stuk invriezen. Zo heb je altijd een hartige hap achter de hand.
Wat hebben we nodig:
- 15 ml olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 4 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
- 3 blikken kidney bonen, gespoeld en uitgelekt
- 475 ml water
- 25 gr chili poeder
- snuifje komijnpoeder
- 20 gr mosterd
- 45 ml soyasaus
- 800 gr gekookte zoete aardappelen, geplet
- 12 tortilla pannenkoeken
- 225 gr cheddar kaas, geraspt
- zure room
- salsa
- 5 pijpajuintjes, fijngesnipperd
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Fruit de ui en look in de hete olie.
- Voeg de bonen toe en plet ze.
- Voeg geleidelijk aan het water toe en verwarm het geheel.
- Kruid met chili, komijn, mosterd, soyasaus.
- Warm de tortilla's even op in de microgolfoven, tussen velletjes huishoudrol.
- Verdeel de bonen en de zoete aardappelen over de tortilla's en bestrooi met kaas.
- Vouw de onderkant over de vulling, daarna de zijkant en rol de burrito dan verder op.
- Leg de burrito's op een bakblik, met de naad naar beneden.
- Bak ze 12 min in de voorverwarmde oven en serveer met zure room, salsa en pijpajuintjes.
Je kan burrito's makkelijk per stuk invriezen. Zo heb je altijd een hartige hap achter de hand.
Reacties