Quiche my way

Foto Cathy Van de Moortele
Een quiche maken is een ideale manier om restjes te verwerken. Je kan er heel wat ingrediënten in kwijt en de quiche kan zowel koud als warm gegeten worden. Laat je inspiratie de vrije loop en smul van jouw eigen creatie. Dit is de mijne.

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 gr fijne spekblokjes
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 125 gr geraspte kaas
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • snuifje zout
  • 60 gr bloem
  • 355 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes aan. Ze hoeven niet bruin te worden. Voeg de uisnippertjes toe en bak ze even mee. 
  • Stort de spekblokjes op een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en rol het bladerdeeg uit in een silicone vorm. Druk het deeg goed aan langs de zijkanten. Prik met een vork in het bladerdeeg, zodat dit niet gaat rijzen tijdens het bakken.
  • Verdeel het spek met uisnippertjes over de bodem.
  • Strooi de kaas over het spek en verdeel ook de pijpajuintjes over de quiche.
  • Klop de eieren met het zout, bloem en melk tot een homogene massa en giet dit in de vorm.
  • Bak de quiche gedurende 35 min of tot ze goudbruin is.
  • Geef er een groene salade bij.
TIP:

Je kan op calorieën besparen door het bladerdeeg weg te laten. Je bekomt dan een quiche zonder korst.
Dit is een basisrecept. Voeg je eigen creaties toe. Denk aan: blokjes kip/ham, scampi's, garnaaltjes, broccoli, preisnippers, blokjes tomaat,..

Reacties