Aardappelsalade uit Californië

Ik ben niet echt een aardappelliefhebber, maar een lekkere aardappelsalade zal ik niet gauw afslaan.
Deze salade bevat voldoende andere ingrediënten om er een boeiend geheel van te maken. Met de lente in aantocht, kan ik alleen maar blij zijn dit gerecht binnenkort weer op tafel te zetten.

Wat hebben we nodig:
  • 4 aardappelen, geschild en gekookt, in blokjes gesneden
  • 4 eieren, hardgekookt en gepeld, fijn gehakt
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt en grof gehakt
  • 4 tenen look, gepeld en heel fijn gesnipperd
  • 40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gr croutons met kruiden
  • 15 gr mosterd
  • 30 ml rijstazijn
  • 45 gr dressing van Devos Lemmens
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • vers gehakte bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de aardappelen met de eieren, artisjokken, look, kaas en croutons.
  • Maak de dressing met de mosterd, rijstazijn, dressing van DL en mosterdzaadjes. 
  • Schep de dressing voorzichtig door de aardappelsalade.
  • Strooi de bieslook over de salade en schep een laatste keer door.
  • Dek de aardappelsalade af en laat ze rusten in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen vermengen.
TIP:

Deze salade is heerlijk bij BBQ of gewoon als maaltijdsalade, geserveerd op een groot blad ijsbergsla.
Een tip om hardgekookte eieren fijn te hakken: haal ze door de eiersnijder en leg het gesneden ei in de andere richting weer op de eiersnijder. Snij nogmaals door en je hebt mooie gelijke blokjes.





Reacties