Quesadilla met witte bonen

Foto Cathy Van de Moortele
Geen tijd om lang in de keuken te staan en toch een smakelijke lunch te bereiden? Wat dacht je van deze snelle, gezonde, Mexicaanse quesadilla (spreek uit: keezadieja)? Het is eens iets anders dan onze traditionele Vlaamse croque monsieur.

Wat hebben we nodig:
  • 2 tortilla pannenkoeken
  • 1 klein blikje witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • scheutje citroensap
  • 1 teentje look, gepeld en geraspt
  • 1 grote eetlepel tahini
  • peper en zout
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 2 plakjes Cheddar kaas
  • olie
  • zure room
  • tomatensalsa
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de tortilla's 30 sec in de microgolfoven zodat ze zacht worden.
  • Mix de bonen met het citroensap, de look en de tahini.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Besmeer één tortilla met het bonenmengsel. Strooi de pijpajuintjes over de bonen en beleg met de cheddar kaas. Leg de tweede pannenkoek hier bovenop.
  • Met een borsteltje vet je de quesadilla lichtjes in met olie.
  • Bak de quesadilla aan beide zijden in een droge pan (of gebruik je croque monsieur toestel) tot de kaas gesmolten is en de vulling goed warm is.
  • Dien op met een toefje zure room en een lepel tomatensalsa.
TIP:

Je kunt van zoveel verschillende ingrediënten quesadillas maken. Laat je inspiratie de vrije loop. Tijd om aan restjesverwerking te doen.
Peulvruchten zoals witte bonen, kikkererwten, rode bonen, .. zijn heel voedzaam en gezond. Het zijn ook trage koolhydraten, die onze bloedsuikerspiegel niet te veel in de war brengen. Een prima aanvulling in de voeding voor wie niet veel vlees eet.
Tortilla pannenkoeken zijn te koop in de supermarkt, bij de uitheemse producten, maar vaak ook in de broodafdeling. Ze zijn dagelijkse kost in de Mexicaanse keuken en dienen om talrijke gerechten mee te maken: burrito's, enchiladas, quesadillas, ..
Tahini is sesampasta. Smaakt heerlijk door en past perfect bij hummus van witte bonen of kikkererwten. Te koop in de betere supermarkt of in de biowinkel.

Reacties