Raviolisnoepjes met scampi

Foto Lana Joos
Ik krijg er maar niet genoeg van om zelf ravioli te maken en vullingen te bedenken. Deze keer heb ik de koelkast leeg gemaakt en met wat ik tegenkwam, heb ik een lekkere vulling gemaakt. De ravioli zijn deze keer in rechthoekjes gesneden en dan opgerold als caramelsnoepjes. Geserveerd in een kaasroomsausje, was dit een heerlijke lunch.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr De Cecco pastabloem "00"
  • 2 eieren
  • klein beetje lauw water
  • scheutje olie
  • snuifje zout
  • scheutje olie
  • 8 scampi's, gepeld en ontdaan van 't darmkanaal
  • peper en zout
  • 1 pijpajuintje, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel krabextract
  • 1 brikje room
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Maak eerst het pastadeeg en laat het even rusten in plastic folie in de koelkast.
  • Maak daarna de vulling: Bak de scampi's aan in een beetje olie. Kruid ze af met peper en zout. 
  • Hak de scampi's heel fijn met een groot kapmes. 
  • Meng de scampi's met het pijpajuintje, ricotta, Parmezaanse kaas en krabextract. 
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol het uit tot 2 grote vellen.
  • Laat de vellen enkele minuten drogen op een met bloem bestoven handdoek.
  • Snij het deeg in gelijke rechthoekjes. Gebruik het eerste rechthoekje als sjabloon voor de volgende. Gebruik hiervoor een pastaradertje zodat je gekartelde randjes krijgt.
  • Leg een klein hoopje vulling op een velletje pasta, vouw een strookje over de vulling en druk goed aan. Rol verder op. Druk de weerszijden naast het hoopje vulling goed aan en draai de uiteinden dan om zoals je een snoeppapiertje zou draaien.
  • Leg de ravioli te drogen op een bebloemd bakblik.
  • Kook de snoepjes in ruim, gezouten water.
  • Verwarm de room met de twee soorten kaas, tot de kazen gesmolten zijn. Kruid af met peper en zout.
  • Laat de pasta uitlekken en roer ze door de saus. 
  • Werk af met peterselie.
TIP:

Het krabextract heb ik gekocht in een Aziatische toko (Oostende). Het is heel intens van smaak en reuk en past in verschillende gerechten. Echt een aanrader om je ingrediënten een boost geven. Je kan het extract uiteraard ook gewoon weglaten of de pasta koken in visbouillon.
Varieer in de soorten kaas die je gebruikt: bijvoorbeeld mascarpone of philadelphia of kies voor de light soorten (vervang dan ook de room door bijvoorbeeld sojaroom).
Als je de ravioli niet meteen wilt opeten (wat ik sterk betwijfel), vries ze dan in op een bebloemd bakblik. Zorg dat ze niet tegen elkaar liggen of ze je krijgt ze nog moeilijk los. Eenmaal bevroren, kan je de pasta overbrengen in ziploc zakjes. Schrijf er meteen ook op wanneer je ze gemaakt hebt en welke vulling er in zit.


Reacties