Varkenskroontje
Ik had nooit eerder gehoord van varkenskroontje, maar toen ik het bij de slager zag liggen, sprak het me meteen aan. Een goed idee voor een zondagse maaltijd.
Wat hebben we nodig:
Serveer dit gebraad met een goeie mosterdsaus, verse kroketjes, geglaceerde worteltjes, knapperige peultjes.
Varkenskroon is niet altijd beschikbaar bij de slager. Maar op bestelling kan dat niet echt een probleem zijn.
Wat hebben we nodig:
- varkenskroontje (3 beentjes)
- peper en zout
- boter en olie
- 1 grote ui, gepeld, in 4 gesneden
- 1 wortel, geschild en in stukken gesneden
- verse thijm
- verse rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje look, gepeld en geplet
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Kruid het vlees met peper en zout en kerf het vet kruiselings in.
- Verhit een pan, laat de boter smelten met de olie en korst het vlees langs alle zijden aan.
- Leg de ui met de wortel, thijm, rozemarijn, laurier, look en mosterdzaadjes in een braadslee en zet ze 10 min in de oven. Leg het vlees erbij, overgiet met de vetstof uit de pan en laat het geheel een uurtje rustig bakken.
- Overgiet het vlees regelmatig met het braadvocht.
- Laat het vlees rusten na het braden, onder aluminiumfolie, zodat het vlees kan ontspannen.
Serveer dit gebraad met een goeie mosterdsaus, verse kroketjes, geglaceerde worteltjes, knapperige peultjes.
Varkenskroon is niet altijd beschikbaar bij de slager. Maar op bestelling kan dat niet echt een probleem zijn.
Reacties