Rolbiscuit met amandelschilfers
foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- 120 gr kristalsuiker
- 60 gr patisseriebloem
- 40 gr maïzena
- 40 gr boter, gesmolten
- confituur
- water
- 150 gr amandelschilfers, droog getoast
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren los in een steelpan. Voeg de suiker toe en zet het pannetje op medium warmte.
- Onder voortdurend kloppen, laat je de suiker smelten.
- Van zodra de suiker gesmolten is, breng je de massa over in de mengkom van de Kenwood.
- Laat de draadklopper het mengsel 10 min kloppen op hoge kracht, tot je een bleke, dikke massa bekomt.
- Zeef de bloem met de maïzena en spatel beiden door de eiermassa.
- Giet de gesmolten, afgekoelde boter straalsgewijs bij de rest en spatel voorzichtig door.
- Giet het beslag op een grote bakmat en gebruik een spatel om het oppervlak te effenen.
- Bak de biscuit 4 min in de hete oven.
- Bestuif een keukenhanddoek met gezeefde bloemsuiker.
- Haal de biscuit uit de oven, keer hem onmiddellijk om op de handdoek en laat hem zo afkoelen.
- Pel de bakmat van de biscuit. Rol de biscuit al eens op en ontrol hem weer.
- Verwarm de confituur met een beetje water en strijk de biscuit helemaal in.
- Rol op en trek goed aan.
- Bestrijk ook de buitenkant met confituur en rol de biscuitrol onmiddellijk door de amandelschilfers.
- Snij de zijkanten recht en serveer.
Voeg 20 gr pure cacao (gezeefd) toe aan de bloem in het recept en vul je biscuitrol met chocolademousse. Bestrijk ook de buitenkant met een laagje mousse en werk af met chocoladeschilfers.
Reacties