Trechter traktatie

Zoals de titel al zegt: dit is een traktatie. Geen dessertje voor elke dag, maar wel iets lekkers voor op een koude winterdag, als je thuiskomt van een frisse wandeling.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eieren
  • 475 ml melk
  • 50 gr kristalsuiker 
  • 460 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 9 gr bakpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het zout met het bakpoeder en de helft van de bloem. 
  • Klop de eieren op met de suiker en de melk. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de rest van de bloem geleidelijk aan toe. Je bekomt een slap beslag, dat dun genoeg is om door een trechter te kunnen vloeien.
  • Verwarm de frituurpan op 190°C.
  • Hou je linkerwijsvinger op de opening onderaan een trechter. Vul de trechter met beslag. 
  • Hou de trechter boven de hete olie en haal je vinger weg, terwijl je rondjes draait met de trechter. 
  • Bak de lekkernij tot ze goudbruin is, draai ze om en bak ook de tweede kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
TIP:

Je kan deze lekkernij na het bakken nog bestrooien met bloemsuiker of kaneel of een mengeling van beide.
Het beslag kan je op voorhand maken, maar de lekkernij zelf maak je pas klaar als de gasten al aan tafel zitten.

Reacties