Torentje vegetarisch

foto Lana Joos
Ik ben geen vegetariƫr maar heb ook niet echt behoefte aan veel vlees. Vandaar dat dit lekkere gerechtje mij wel kan bekoren en jullie hopelijk ook.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1/2 bakje oesterzwammen, in repen gesneden
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 1/2 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 8 eetlepels aardappelpuree
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • enkele druppels truffelolie
  • 1 pijpajuintje, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een beetje olie in een pan.
  • Bak de oesterzwammen mooi bruin en laat de pijpajuintjes even meegaren.
  • Bak de courgetteblokjes even krokant.
  • Meng de puree met de geitenkaas. Kruid goed af met peper en zout en meng er enkele druppels truffelolie door.
  • Maak een torentje van oesterzwam, puree, courgette, puree, oesterzwam en werk af met pijpajuin. Strooi de rest van de courgette rond het torentje en dien meteen op. Druppel nog wat truffelolie over het gerecht.

TIP:

Je kan de courgette ook vervangen door een fijne brunoise van drie kleuren paprika.
Vervang de truffelolie door sesamolie voor een meer Aziatisch gerecht en bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.
Oesterzwammen zijn prachtige champignons, heel vlezig van structuur. Ze zijn prima als vleesvervanger en in elke fruit/groentenzaak te verkrijgen.

Reacties