Hummus

Foto Cathy Van de Moortele
Gezond en voedzaam, deze hummus van kikkererwten.

Wat hebben we nodig:
  • 480 gr kikkererwten uit blik, gespoeld en uitgelekt
  • 80 ml tahine
  • 60 ml citroensap
  • snuif zout
  • 2 tenen look, gepeld en in stukjes gesneden
  • 15 ml olie
  • snuifje paprikapoeder
  • platte peterselie, vers gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kikkererwten met de tahine, citroensap, zout en look in de blender. 
  • Blender alles tot een zachte, homogene massa. Spatel de hummus in een kom.
  • Sprenkel de olie over de hummus en werk af met paprikapoeder en peterselie.
TIP:

Lust je geen kikkererwten, maak dan hummus van witte bonen.
Tahine is sesampasta, te verkrijgen in de natuurwinkel of bij de Turkse supermarkt.
Is je hummus te dik om hem glad te krijgen? Voeg dan langzaam wat lauw water (of groentebouillon) toe, tot je de gewenste consistentie bekomt.
Wissel de peterselie af met koriander.

Reacties