Scampi met appel en curry

Een zak scampi's in je diepvries hebben, is altijd handig. Ik kies altijd scampi's die niet gepeld zijn, maar waarvan het darmkanaal al verwijderd is. Dat spaart een hoop tijd en ergernis.
Een snelle maaltijd en veel mogelijkheden. Deze keer kiezen we voor scampi's met appel en curry, een lievelingsgerecht van onze jongste dochter.

Wat hebben we nodig:
  • 1 - 2 eetlepel(s) vetstof
  • 20 scampi's, ontdooid en schoongemaakt
  • 1 steel bleekselderij, in fijne brunoise* gesneden
  • 1 Granny smith appel, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 2 tomaten, ontveld, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 pollepel hete groentenbouillon
  • kerriepoeder naar smaak
  • 1 flesje room (light)
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de vetstof in een antikleefpan.
  • Bak de scampi's aan één zijde en draai ze om.
  • Voeg de selder, appel en tomaat toe en bak de scampi's aan.
  • Voeg de bouillon toe en kruid met kerriepoeder.
  • Voeg de room toe en laat de saus lichtjes inbinden.
TIP:

Serveer met rijst of knapperig stokbrood.
Vervang de room eens door kokosmelk voor een meer exotische toets. Voeg dan een brunoise van appel en ananas toe en laat de tomaten en sleder vallen.
Fijne brunoise: snij de groenten/het fruit in plakken, daarna in dunne lucifers en dan in fijne blokjes.





Reacties