Aziatische wokgroentjes

Wok is een heel dankbaar gerecht. Je kan er alle kanten mee uit en je kan er heel veel groentjes in kwijt. Ik hou van de smaken van de Aziatische keuken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotten, gepeld en fijne ringen gesneden
  • 1 teen look, gepeld en geraspt
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 courgette, in fijne reepjes gesneden
  • 1/2 bakje shi-take champignons, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 pijpajuintje, in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in de wok en voeg de sjalot snippers toe, samen met de look en de gember. Laat even roerbakken.
  • Voeg de courgette en de champignons toe.
  • Wok kort en zorg dat de groentjes nog een beetje beetgaar zijn.
  • Kruid met sojasaus en de oestersaus. 
  • Strooi de pijpajuin over het gerecht en schep goed door.
TIP:

Voeg quornblokjes toe en roerbak ze mee.
Als je geen shi-take champignons vindt, kies dan voor Parijse champignons of oesterzwammen.

Reacties