Chix

Jullie kennen vast wel de kippenvingers uit de fastfoodzaken. Heb je al ooit geprobeerd om ze zelf te maken? Absoluut niet moeilijk, maar wel veel lekkerder, want in dit recept gebruik je pure kipfilet, geen afschraapsel van kippenbeenderen, en je lichaam heeft echt geen behoefte aan al die chemische smaak- en bewaarstoffen waarvan je met moeite de naam kan uitspreken. Makkelijk om te maken en weinig ingrediƫnten nodig.

Wat hebben we nodig:
  • kipfilets, in gelijke repen gesneden
  • mayonaise
  • gekruid paneermeel of panko
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de mayonaise in een plastiek zakje.
  • Doe het paneermeel in een tweede zakje.
  • Leg per keer 5 repen kip in de mayo en kneed het zakje goed, zodat elk stukje kip een laagje mayo krijgt.
  • Doop daarna de repen kip in het paneermeel en leg ze op een bakplaat.
  • Besprenkel de kip met olie en bak ze gaar in 30 - 40 min.
TIP:

Door de mayonaise krijgt de kip een heel malse structuur. Kies eens voor citroenmayonaise.
Heb je geen oven, bak de chix dan in de pan. Je zal dan wel meer vetstof nodig hebben.
Panko is Japans broodkruim. Heel licht van textuur en het voorziet je gerecht van een knapperig korstje.
Ipv paneermeel of panko kan je ook geplette cornflakes gebruiken om te paneren.
Je kan ook de olie weglaten en de chix inspuiten met bakspray.

Reacties