Taartje van mascarpone met rood fruit
Heel eenvoudig en weinig ingrediënten nodig, maar wel superlekker...
Wat hebben we nodig:
Hoe gaan we te werk:
TIP:
Gebruik geen diepvriesfruit: de koekjes en de vulling zouden veel te nat worden en zorgen voor een slordig geheel.
Vervang de frambozen door het pulp van passievruchten.
Je kan uiteraard ook vierkantjes diepvriesbladerdeeg gebruiken. Laat ze dan eerst ontdooien en maak er dan vierkante taartjes van.
foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 2 vellen bladerdeeg
- 500 gr mascarpone
- citroensap
- 1 scheutje room
- het merg van een vanillestok
- enkele druppels vanille essence
- 2 bakjes verse frambozen
- bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Rol het bladerdeeg uit op je werkblad.
- Druk rondjes deeg uit. Per taartje heb je 2 rondjes nodig.
- Leg de bladerdeegrondjes op bakpapier op een bakblik. Leg hierover een tweede bakpapier en daarop een tweede bakblik, zodat het bladerdeeg niet kan rijzen tijdens het bakken.
- Bak de rondjes 20 - 25 min.
- Maak ondertussen de vulling voor de taartjes.
- Roer de mascarpone smeuïg met het citroensap en de room. Voeg het merg van de vanillestok toe en parfumeer de room met de vanille essence.
- Breng de vulling over in een spuitzak en laat hem een uurtje in de koelkast liggen.
- Laat de cirkeltjes bladerdeeg helemaal afkoelen en zet dessertbordjes klaar.
- Spuit een klein roosje vulling op elk bord en druk hier een koekje op, zodat je taartje straks niet kan wegglijden.
- Spuit roosjes vulling op de koek, versier met frambozen en leg er een tweede koek op.
- Spuit nogmaals roosjes vulling op de koek, versier met frambozen.
- Bestuif met bloemsuiker.
- Serveer onmiddellijk.
TIP:
Gebruik geen diepvriesfruit: de koekjes en de vulling zouden veel te nat worden en zorgen voor een slordig geheel.
Vervang de frambozen door het pulp van passievruchten.
Je kan uiteraard ook vierkantjes diepvriesbladerdeeg gebruiken. Laat ze dan eerst ontdooien en maak er dan vierkante taartjes van.
Reacties