Wortelpuree
Een klassieker voor de kinderen. Ze eten het graag en het is een fijne manier om groentjes te leren eten.
Wat hebben we nodig:
Voeg gerust meer wortelen en minder aardappelen toe, naar smaak.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 300 gr wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden
- 2 bouillonblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 koffielepel thijm
- 20 gr vetstof
- 50 ml melk, heet
- peper en zout
- verse nootmuskaat
- Doe de aardappelen met de wortels in een kookpot en zet ze onder water.
- Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, de laurierblaadjes en de thijm.
- Breng alles aan de kook en laat de groenten zacht worden.
- Giet af en laat even uitdampen.
- Gebruik een pureeknijper om een fijne puree te bekomen.
- Roer de vetstof door de aardappelen en voeg geleidelijk aan de melk toe.
- Kruid af met peper en zout en flink wat nootmuskaat.
Voeg gerust meer wortelen en minder aardappelen toe, naar smaak.
Reacties