Wortelpuree

Een klassieker voor de kinderen. Ze eten het graag en het is een fijne manier om groentjes te leren eten.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden 
  • 300 gr wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden 
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 koffielepel thijm
  • 20 gr vetstof
  • 50 ml melk, heet 
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de aardappelen met de wortels in een kookpot en zet ze onder water.
  • Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, de laurierblaadjes en de thijm.
  • Breng alles aan de kook en laat de groenten zacht worden.
  • Giet af en laat even uitdampen.
  • Gebruik een pureeknijper om een fijne puree te bekomen. 
  • Roer de vetstof door de aardappelen en voeg geleidelijk aan de melk toe. 
  • Kruid af met peper en zout en flink wat nootmuskaat. 
TIP:

Voeg gerust meer wortelen en minder aardappelen toe, naar smaak.

Reacties