Lana's chocomousse
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr melkchocolade van Côte d'Or
- 50 gr planta
- 3 eieren
- snuifje zout
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- Breek de chocolade in een microgolfbestendig kommetje.
- Voeg de boter toe en smelt de chocolade op lage warmte.
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten op met het zout.
- Klop de eierdooiers op met de suiker, tot ze in volume verdubbeld zijn en lichtgeel en dik van structuur.
- Klop de slagroom lobbig.
- Meng de chocolade onder de dooiers.
- Spatel de slagroom onder de chocolade.
- Spatel voorzichtig de eiwitten onder de chocolade.
- Breng alles over in een kom met deksel en laat de mousse opstijven in de koelkast.
TIP:
Gebruik enkel deze chocolade, voor het beste resultaat.
Klop de slagroom lobbig, niet stijf, of je chocomousse wordt veel te hard.
Reacties