Lana's chocomousse

Foto Lana Joos
Ik heb redelijk wat recepten van chocomousse liggen, maar Lana vraagt toch steeds vaker naar dit recept. Het mag dan ook niet ontbreken in mijn kookblog.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr melkchocolade van Côte d'Or
  • 50 gr planta
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
Hoe gaan we te werk:
  • Breek de chocolade in een microgolfbestendig kommetje.
  • Voeg de boter toe en smelt de chocolade op lage warmte.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten op met het zout.
  • Klop de eierdooiers op met de suiker, tot ze in volume verdubbeld zijn en lichtgeel en dik van structuur.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Meng de chocolade onder de dooiers. 
  • Spatel de slagroom onder de chocolade.
  • Spatel voorzichtig de eiwitten onder de chocolade.
  • Breng alles over in een kom met deksel en laat de mousse opstijven in de koelkast.

TIP:

Gebruik enkel deze chocolade, voor het beste resultaat.
Klop de slagroom lobbig, niet stijf, of je chocomousse wordt veel te hard.

Reacties