Chicken enchiladas
Foto L. Joos |
Wat hebben we nodig:
- 4 kipfilets, gekookt in bouillon en fijn gesneden
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 potje zure room
- 125 gr cheddar kaas, grof gemalen
- peterselie
- oregano
- peper en zout
- 1 brik gezeefde tomaten
- 1/2 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1 - 2 tenen look, gepeld en fijn geraspt
- 8 grote tortilla wraps
- 1 bokaaltje taco saus
- 100 gr cheddar kaas
- 2 pijpajuintjes, gesnipperd
- 2 tomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 avocado, ontpit en in blokjes gesneden (besprenkeld met citroensap)
- Bak de kip nog even aan met de ui in de hete olie.
- Voeg de zure room en kaas toe.
- Kruid af met peterselie, oregano, peper en zout.
- Giet de gezeefde tomaten in een steelpannetje.
- Voeg de paprikablokjes en look toe. Laat de saus sudderen tot de paprikablokjes gaar zijn.
- Giet je saus in een rechthoekige ovenschotel.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verdeel de kipvulling over de tortilla wraps. Vouw ze dicht en leg ze met de naad naar beneden, naast elkaar in een rechthoekige ovenschaal.
- Giet de taco saus over de tortilla wraps en bestrooi met de rest van de kaas,
- Bak de enchilada's 20 min in de warme oven.
- Werk af met pijpajuintjes, blokjes tomaat en blokjes avocado.
Doe de nog warme, gekookte kip in de kom van de Kenwood. Gebruik de K-klopper om de kip helemaal uit elkaar te trekken op hoge kracht. Piece of cake!
Vouw eerst de zijkanten van de wrap over de vulling. Vouw daarna de onderkant naar boven en rol door tot de wrap een rol is.
Tortilla wraps vind je bij de uitheemse afdeling of de broodafdeling in de supermarkt.
Strooi schijfjes zwarte olijf over de enchiladas voor je ze serveert.
Vervang de kip door rul gebakken rundergehakt voor beef enchiladas.
Heb je geen cheddar kaas, gebruik dan een andere geraspte kaas.
Restjes kip kan je gebruiken om lekkere kipsalade van te maken. Je kan deze kip ook invriezen en op een ander moment gebruiken in kippensoep bijvoorbeeld.
Reacties