Tajine met kip en perziken

Een heerlijk Marokkaans getint gerecht. Heb je geen tajine in huis, gebruik dan een grote pot met een dikke bodem, om aanbranden te voorkomen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kip (billen of filets, wat je zelf lekkerst vindt)
  • peper en zout
  • olie
  • 1 grote ui, in fijne ringen gesneden
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 groot blik perziken op eigen sap, uitgelekt
  • 1 1/2 koffielepel kaneel
  • een snuif gemalen korianderpoeder
  • een doosje saffraandraadjes
  • 150 ml warme bouillon (kip of groenten)
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de tajine goed warm worden. Doe een eetlepel olie in de tajine en braad de stukken kip aan tot ze aan alle zijden mooi bruin zien. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
  • Bak de uien tot ze lichtbruin zien.
  • Voeg de look en de gember toe en strooi de kruiden over de uien, zodat ze even kunnen mee bakken.
  • Leg de perzikhelften op de uien. Leg hierop de kip en overgiet met de warme bouillon. 
  • Zet het bovenste deel op de tajine en verminder de warmte naar medium.
  • Laat de tajine nu zijn werk maar doen. De stoom binnenin de tajine zal het gerecht garen en vochtig houden. Na 45 min heb je een heerlijke stoofschotel. De perziken zorgen voor een kleverige saus.

TIP:

  • Check regelmatig of je gerecht niet droogkookt. Voeg desnoods nog wat bouillon toe.
  • Vervang de perziken door (gedroogde) abrikozen.
  • Strooi ter afwerking getoaste amandelschilfers over je gerecht.
  • Serveer met couscous of Ebly tarwekorrels.
  • Als de saus niet dik genoeg is, haal de kip dan uit de saus en laat ze nog even inkoken op een hoog vuur. 






Reacties