Krab kussentjes

Ik ben echt helemaal gek op zelfgemaakte ravioli's en altijd op zoek naar nieuwe vullingen voor deze zachte kussentjes. De versie met krab is alvast een van de favorietjes en die wil ik dan ook graag met jullie delen.


Wat hebben we nodig:
  • verse pasta
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalotje, gepeld en heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en heel fijn gesnipperd
  • 350 gr krab uit blik, uitgelekt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels peterselie, vers gesnipperd
  • 4 eetlepels philadelpia light natuur
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de fijngesnipperd sjalot en look aanstoven in de hete vetstof.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de krab, citroen, peterselie toe. 
  • Roer de philadelphia eerst wat los met een kloppertje, zodat je een gladde roomkaas bekomt. Roer hem daarna door de krab.
  • Kruid met peper en zout. Zorg dat je vulling goed doorsmaakt, want door het koken van de ravioli's gaat wel wat smaak verloren.
TIP:

Laat de vulling volledig koud worden in de koelkast voor je hem gaat gebruiken.
Maak kleine ravioli's met deze vulling. Ik serveer ze in een visbouillon met ringetjes prei, diagonaal gesneden bosuitjes, plakjes champignons en enkele druppeltjes sambal oelek.
Je kan de ravioli's uiteraard ook met een lichte roomsaus serveren of zelfs met een kreeftensausje. Wat je maar zelf lekker vindt. Ik vind de bouillonversie nog altijd een topper.
In de Aziatische supermarkt kan je krabconcentraat kopen. Voeg een lepeltje concentraat toe aan je vulling voor extra smaak en eentje aan de bouillon waarin je ze kookt.

Reacties