Mosterdsaus

Alhoewel ik geen echte sausliefhebber ben, vragen sommige gerechten echt naar een sausje. Bij varkensvlees serveer ik graag dit mosterdsausje.

Wat hebben we nodig:
  • 25 gr vetstof
  • 25 gr vloeiende bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml bouillon
  • peper en zout
  • citroensap 
  • 3 - 4 eetlepels mosterd
  • 400 ml room
Hoe gaan we te werk:
  • Maak een roux met de vetstof en de bloem. 
  • Klop de roux goed, zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  • Voeg geleidelijk aan de melk en daarna de bouillon toe.
  • Kruid af met peper en zout en voeg wat citroensap toe voor de frisheid.
  • Breng de saus op smaak met de mosterd en voeg tenslotte de room toe.
  • Laat de saus nog eens goed doorwarmen en serveer.
TIP:

Gebruik 3 eetlepels gewone mosterd en 1 eetlepel graanmosterd.
Je kan ook mosterdzaadjes toevoegen aan je saus.
Serveer deze saus bij gebraad, varkensvlees maar ook bij vis zoals een zalmmoot doet deze saus het uitstekend.
Als de saus niet dik genoeg, kan je nog indikken met maïzena.

Reacties