Pulled Pork uit de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele
Deze week staan er weer slowcookers (elektrische stoofpot) te koop bij Aldi. Ik heb er verleden jaar een gekocht en ben er nog altijd heel blij mee. Een slowcooker is eigenlijk het tegenovergestelde van een snelkookpan. Je gerecht wordt op lage temperatuur gegaard gedurende meerdere uren. Zet je slowcooker 's morgens aan en geniet bij thuiskomst van een heerlijk geurende maaltijd. Pulled pork is typisch Amerikaans en dan bij name uit de regio van Texas. Je kan het vergelijken met draadjesvlees. Pulled pork wordt op een hamburgerbroodje geserveerd, maar ik vind het net zo lekker bij rijst of met een aardappelsalade bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
Hoe gaan we te werk:
  • Wrijf het vlees in met de kruidenmix. Wikkel het vlees in plastic folie en laat het 8u rusten in de koelkast.
  • Schik de uien in de slowcooker.
  • Leg het vlees op de uien.
  • Dek de pot af en zet de slowcooker voor 6u op HIGH.
  • Haal het vlees uit de slowcooker. Snij het zichtbare vet weg. Gebruik twee vorken om het vlees in draadjes uit elkaar te halen. Breng het vlees weer over in de pot.
  • De uien zijn nu ook heel zacht. Meng ze door het vlees.
  • Voeg de BBQ saus toe en laat nog een uurtje op LOW doorgaren.
TIP:

Ideaal voor als je een feestje hebt. Iedereen kan zijn broodje vullen met pulled pork recht uit de slowcooker.

Reacties