Rauw gebakken aardappelblokjes

Toen ik nog thuis woonde, kwam dit aardappelgerecht regelmatig op tafel. Ik hou wel van deze gebakken aardappeltjes. Lekker met "pickanaise".

Wat hebben we nodig:
  • 4 aardappelen, geschild en gewassen
  • vetstof
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de aardappelen in dikke plakken.
  • Snij van plakken frieten en daarna een grove brunoise.
  • Spoel de aardappelblokjes en droog ze goed af.
  • Verhit vetstof in een grote braadpan. 
  • Doe de aardappelblokjes in 1 laag in de pan en bestrooi ze met de kruiden.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Schud regelmatig met de pan en schud de aardappelblokjes op, zodat ze aan alle kanten mooi bruin kunnen worden.
  • Werk af met de peterselie.
TIP:

Maak zelf "pickanaise" voor bij deze aardappeltjes: neem 1 deel mayonaise en meng dat met 1 deel pickles.
Bak wat spekblokjes mee voor extra smaak.

Reacties