Rauw gebakken aardappelblokjes
Toen ik nog thuis woonde, kwam dit aardappelgerecht regelmatig op tafel. Ik hou wel van deze gebakken aardappeltjes. Lekker met "pickanaise".
Wat hebben we nodig:
Maak zelf "pickanaise" voor bij deze aardappeltjes: neem 1 deel mayonaise en meng dat met 1 deel pickles.
Bak wat spekblokjes mee voor extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 4 aardappelen, geschild en gewassen
- vetstof
- provençaalse kruiden
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Snij de aardappelen in dikke plakken.
- Snij van plakken frieten en daarna een grove brunoise.
- Spoel de aardappelblokjes en droog ze goed af.
- Verhit vetstof in een grote braadpan.
- Doe de aardappelblokjes in 1 laag in de pan en bestrooi ze met de kruiden.
- Kruid af met peper en zout.
- Schud regelmatig met de pan en schud de aardappelblokjes op, zodat ze aan alle kanten mooi bruin kunnen worden.
- Werk af met de peterselie.
Maak zelf "pickanaise" voor bij deze aardappeltjes: neem 1 deel mayonaise en meng dat met 1 deel pickles.
Bak wat spekblokjes mee voor extra smaak.
Reacties