Scones

Wie wel eens het kanaal oversteekt, heeft vast al scones geproefd. Er is wat werk aan, maar 't is zeker de poging waard.

Wat hebben we nodig:
  • 230 gr zure room
  • 5 gram natriumbicarbonaat
  • 500 gr patisseriebloem
  • 200 gr kristalsuiker
  • 7 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 225 gr boter, ijskoud, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de zure room met het natriumbicarbonaat en zet het even aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een groot bakblik lichtjes in of gebruik een silicone bakmat.
  • Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en zout. Snij de boter met twee messen door de bloem.
  • Roer de zure room en het ei door de bloem en meng het deeg kort in de Kenwood met de K-klopper. Het deeg moet een "vlokkerige" structuur hebben. Zeker niet kneden, of je scones worden taai. Mengen is voldoende.
  • Duw het deeg met je vingers uit op een bebloemd werkvlak en steek 9 rondjes uit, die je op de bakplaat legt. Duw de restjes van het deeg samen (niet kneden) en steek nog een laatste rondje uit.
  • Laat wat plaats tussen de rondjes deeg, want de scones zullen nog rijzen.
  • Bak de scones 18 min of tot ze goudbruin zien op de bodem.
TIP:

Serveer warm met boter en confituur.
Wil je geen suiker gebruiken, vervang die dan door bakbestendige zoetstof.
Maak er een hartig gerecht van, door de scones te serveren met gerookte zalm, zure room, lompviseitjes en dille.

Reacties