Spaghetti Carbonara

Er zijn veel versies van spaghetti carbonara te vinden. De Italiaanse versie heeft geen room in het recept en dat is de carbonara die ik zelf het liefste eet.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr spaghetti
  • zout
  • 200 gr gerookt spek, in blokjes gesneden
  • 4 eieren en 1 eierdooier
  • 200 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • een scheutje olie
  • een draai van de pepermolen
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een grote kom gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
  • Bak het spek aan in een hete pan. Het hoeft niet krokant te worden.
  • Klop de eieren op met de geraspte kaas.
  • Giet de pasta af en meng hem onder de spekjes in de pan.
  • Meng de eieren met kaas onder de pasta. De warmte van de pasta zal er voor zorgen dat de eieren garen. Doe een scheutje olie bij de pasta en kruid af met peper.
TIP:

Heb je het spek liever krokant, bak het dan wat langer.
Wil je het gerecht nog lichter? Gebruik dan hamblokjes ipv spek.
Ook met tagliatelli is dit recept lekker.

Reacties