Cheesecake

 

Foto Cathy Van de Moortele

Geen oven nodig voor deze cheesecake! Ideaal bij dit warme weer, zodat het huis niet opwarmt. 

Wat hebben we nodig:

  • 300 gr droge koekjes naar keuze (ik heb Digestives gebruikt van Verkade)
  • 65 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 800 gr roomkaas
  • 65 gr fijne griessuiker
  • 55 gr bloemsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • snuifje zout
  • 345 ml slagroom

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de koekjes heel fijn en meng ze met de gesmolten en afgekoelde boter.
  • Doe het koekjeskruim in een springvorm, die je bekleed hebt met bakpapier. Druk goed aan. Als je voldoende kruimels hebt, mag je ook de zijkant een beetje bekleden, dat oogt altijd beter.
  • Zet de bodem in de vriezer tot hij hard is.
  • Klop de roomkaas luchtig in de Kenwood met de K-klopper.
  • Voeg de 2 soorten suiker, het vanillemerg en het zout toe en klop alles mooi door elkaar tot de suiker opgelost is.
  • Breng de roomkaas over in een grote kom.
  • Klop de slagroom tot mayonaisedikte met de draadklopper.
  • Voeg een portie van de opgeklopte slagroom toe aan de roomkaas en meng goed door elkaar met een garde.
  • Spatel de rest van de slagroom nu luchtig door de roomkaas.
  • Giet de vulling in de springvorm op de bevroren bodem.
  • Zet de cheesecake zeker 12u afgedekt in de koelkast. 

TIP:

Lekker met vruchtencoulis en rood fruit.
Ik gebruik de marmeren stamper van mijn vijzel om de koekjes fijn te malen. Digestives breken heel makkelijk en je hoeft er je keukenrobot niet voor uit te halen.

Reacties