Romige Dijon mosterd kip

Foto Cathy Van de Moortele
Een echte feestmaaltijd... Voor 4 - 5 personen. Serveer krokant gebakken stokbrood bij dit gerecht en bespaar je de moeite om aardappelen te koken. Het brood is ideaal om alle saus mee op te deppen, zodat de pan helemaal schoon is tegen het einde van de maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 blaadjes salie
  • 3 tenen look, ongepeld
  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • 30 ml witte wijn
  • 20 ml cognac
  • 1 grote eetlepel Dijon mosterd
  • 150 ml kippenbouillon, heet
  • 150 ml culinaire (light) room
  • 50 ml culinaire (light) room
  • 20 gr vloeiende bloem
  • chilivlokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter en olie samen goed warm worden in een grote pan.
  • Voeg de salie en teentjes look toe en laat die mee opwarmen.
  • Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier en kruid ze aan beide zijden met peper en zout.
  • Bak de kip in de pan goudbruin aan beide zijden. Ze hoeft nog niet te garen.
  • Leg de kip op een bordje.
  • Deglaceer de pan met de wijn en de cognac. Laat de alcohol praktisch helemaal wegkoken.
  • Roer de mosterd door de saus en maak eventuele bakrestjes los.
  • Blus met de bouillon en 150 ml room.
  • Leg de kip weer in de pan en zet er een deksel op.
  • Laat de kip 20 min garen op een zacht vuur.
  • Haal de kip, look en salie uit de pan. 
  • Duw de look uit de velletjes en voeg die weer toe aan de pan.
  • Meng de 50 ml room met de bloem en giet die bij de saus, die je goed warm laat worden.
  • De saus zal nu mooi indikken. 
  • Serveer de kip met de saus.
  • Werk af met chilivlokjes.
TIP:

Kan ook met kippenbillen.

Reacties