Pannetje restjes

Foto Cathy Van de Moortele
Thuiskomen van het werk en zin hebben in een warme hap. Je inspecteert de voorraadkast, de koelkast en je graaft in je inspiratietalent. Tada! Dit pannetjes restjes schept zoveel genoegen en het warmt je maag. Met een lepel Belgische pickles is het plaatje helemaal af.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 kleine ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 5 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 100 gr gekookte aardappelen, in stukjes gesneden
  • 1 bokaaltje witte boontjes, gespoeld en uitgelekt
  • 2 eieren
  • 1/2 plak kaas, in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • verse kruiden, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een pan goed warm worden op een medium vuur.
  • Laat de vetstof smelten in de pan en fruit de uien mooi aan. Ze mogen wat kleur krijgen.
  • Bak het spek mee.
  • Voeg de aardappelstukjes toe en laat ze mooi korsten.
  • Giet de witte boontjes in de pan en schep alles goed om.
  • Maak 2 "putjes" in je ingrediënten en giet er de eieren in.
  • Leg de reepjes kaas over je pannetje restjes en kruid met peper en zout.
  • Zet even een deksel op de pan, om de eieren te helpen stollen.
  • Werk af met verse kruiden.
TIP:

Kijk wat jij liggen hebt en stel je eigen pannetje restjes samen. Ik denk aan tomaat, paprika, restjes vlees, ...

Reacties