Mexicaanse rijst

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb de zon gezien! Ik verlang zo naar de lente, niet normaal. Heb het wel gehad met dat koude weer, die ijzige wind en de niet aflatende regen. Dus ja, die zon is meer dan welkom.
Om in de sfeer van zonniger oorden te komen: Mexicaanse rijst. Snel klaar en zeer lekker! Wat houdt je tegen?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 75 gr rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 75 gr gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 potje Elva aperitivo & cucina
  • 140 gr langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • bouillon, heet
  • verse koriander

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een zware pot, type Le Creuset (zorg dat je ook een sluitend deksel hebt voor deze pot).
  • Fruit het uitje glazig en voeg de paprikablokjes toe. Sauteer die even mee.
  • Roer de tomatenpuree door de groentjes en bak die even mee.
  • Meng de rijst door de groentjes en kruid met peper, zout en Mexicaanse kruiden.
  • Giet hete bouillon over de rijst tot hij net onder staat en dan nog wat extra (moest je je wijsvinger op de rijst zetten, dan giet je bouillon erbij tot aan je eerste vingerkootje).
  • Breng de rijst aan de kook, zet het deksel op de pot, verlaag het vuur naar medium warmte en zet de timer op 10 min.
  • Na 10 min haal je de pot van het vuur. Open het deksel NIET!
  • Laat de rijst nu nog 10 min staan zonder het deksel te openen.
  • Open het deksel, maak de rijst los met een vork en roer er vers gesnipperde koriander door.

TIP:

Hou je niet van koriander? Gebruik dan peterselie.

Reacties