Pittige kruidenboter met Apetina

Foto Cathy Van de Moortele

Boter is heerlijk, boter is puur. Er passeert hier wekelijks dan ook best wat boter door de keuken. Het poepje van een brood dat vers uit de oven komt, besmeerd met een laagje boter en een draai van de pepermolen... wat kan er nu beter zijn? 
Ik hou van kruidenboter op ovengebakken aardappelen, van boter met kaneel of speculooskruiden op poffertjes en van deze pittige Apetina boter op krokant stokbrood als voorafje. Kan je nog volgen?

Wat hebben we nodig:

  • 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1/2 blok Apetina natuur
  • 1/3 rode chilipeper, ontpit en gesnipperd
  • vloeibare honing
  • peper van de molen
  • Maldon zoutvlokjes
  • (Chinese) bieslook, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de geraspte knoflook met de boter, Apetina en chili in de keukenrobot.
  • Cutter alles glad.
  • Zoet met honing naar smaak en kruid met vers gemalen peper en zoutvlokjes.
  • Meng de bieslook door de boter.

TIP:

Liefhebber van fetakaas? Voeg dan geen zout meer toe op het einde.

Reacties