Bananenbrood met walnoten

Foto Cathy Van de Moortele

Niemand die het in zijn hoofd haalt, om zwarte, overrijpe bananen op te eten. Ik moet er altijd een beetje van kokhalzen, eerlijk gezegd. Maar toch is dat precies wat je nodig hebt, om een smakelijk bananenbrood te bakken.
Zijn je bananen nog niet rijp genoeg en heb je geen tijd om te wachten tot dat wel zo is? Leg je bananen dan ongepeld voor 15 min in een oven van 180°C. Pel ze en je bananen zijn perfect!

Wat hebben we nodig:

  • 220 gr fijne griessuiker
  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 3 overrijpe bananen, gepeld
  • 20 ml appelsap of fruitsap
  • 210 gr patisseriebloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 65 gr walnoten

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm je oven voor op 175°C. Vet een broodvorm van 23x13x8 cm lichtjes in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Vet ook het bakpapier lichtjes in.
  • Klop de suiker op met de boter in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Zorg dat de suiker volledig opgenomen is door de boter. Gebruik een spatel om de randen af en toe naar beneden te duwen.
  • Voeg de eieren één voor één toe en zorg dat ze goed opgenomen worden.
  • Klop de overrijpe bananen en het appelsap door het beslag.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
  • Spatel deze droge ingrediënten kort door de natte.
  • Voeg de noten toe en meng kort.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak het bananenbrood 45 - 50 min.
  • Laat het bananenbrood in de vorm 10 min staan op een rooster.
  • Ontvorm en laat helemaal afkoelen.

TIP:

Door je bakblik te bekleden met bakpapier, kan je het gebak makkelijk uit de vorm tillen.
Het bananenbrood is klaar wanneer de randen los komen van de vorm.
Getoast bananenbrood is heerlijk! Ik smeer er dan graag wat roomkaas op.
Je kan gebroken noten gebruiken, maar ik heb hele noten gebruikt deze keer.


Foto Cathy Van de Moortele
















Reacties