Kippenhaasjes met risotto en dille

Foto Cathy Van de Moortele

Koop jij ook wel eens kippenhaasjes? Die dunne filetstukjes van de kipfilet? Je kan ze namelijk apart kopen en ze zijn supermals en handig in allerlei recepten.
Vandaag maken we een risotto zonder de lange tijd achter het fornuis. Een smakelijk gerecht!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 450 gr kippenhaasjes
  • snuif korianderpoeder
  • snuif gerookt paprikapoeder
  • snuifje kaneel
  • zout
  • chilivlokjes
  • peper van de molen
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 160 gr arborio rijst (risotto rijst)
  • 60 ml witte wijn
  • 320 ml (verse) kippenbouillon
  • verse dille, gesnipperd
  • 1 mini komkommer, gewassen en schoongemaakt
  • 1 grote tomaat, gewassen en ontkroond
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • extra verse dille, gesnipperd
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe een laagje olijfolie in een opgewarmde diepe hapjespan.
  • Laat de olie warm worden.
  • Doe de kippenhaasjes in een kom en strooi er de kruiden over.
  • Masseer de kruiden in de kip.
  • Bak de kip aan beide zijden mooi bruin en leg ze even apart in een diep bord.
  • Voeg de ui toe aan de resterende olie en bak die lichtbruin op een medium vuur.
  • Kruid met zout en voeg de snippertjes look toe.
  • Voeg de arborio rijst toe en meng goed, zodat elke korrel een laagje vetstof krijgt.
  • Overgiet met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de kippenbouillon en de dille toe, roer om en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 min garen.
  • Leg de kippenhaasjes op de rijst en giet er de sappen over.
  • Laat de rijst met de kip nog 5 min verder garen op een laag vuur, met deksel.
  • Ondertussen snij je de komkommer en tomaat in stukken en doe je die in een kom.
  • Kruid met zout.
  • Meng de rode ui onder de groentjes.
  • Klop de olijfolie kort op met de azijn, dille, zout en peper.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Serveer de salade over het kipgerecht.

TIP:

Je kan de salade uiteraard ook apart serveren.




Reacties