Chocoladekoekjes met pecannoten
Foto Cathy Van de Moortele |
Dubbele dosis chocolade in deze koekjes: cacao in het beslag en chocoladedruppels extra erbij. Dit zijn zachte koekjes, bak ze dus niet te lang. Ze horen nog een beetje zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Het roosteren van de pecans voor je ze toevoegt aan het beslag, zorgt voor extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 60 gr pecannoten, geroosterd in een droog pannetje + 15 gr extra voor de afwerking
- 185 gr patisseriebloem
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr zout
- 6 gr pure cacao
- 1 koffielepel vanillemerg
- 55 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 70 gr fijne griessuiker
- 70 gr donkerbruine suiker
- 1 ei
- 175 gr bakvaste chocoladedruppels + 15 gr extra voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Zet enkele bakplaten klaar.
- Hak de geroosterde pecans grof en zet ze even apart.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout, de cacao en het vanillemerg in een kom.
- Klop de boerenboter romig.
- Voeg de twee soorten suiker toe en klop verder tot een romige massa.
- Voeg het ei toe en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng goed.
- Spatel de noten en de chocoladedruppels door het beslag.
- Schep hoopjes beslag op de bakplaten, met enige tussenruimte.
- Versier elk koekje met extra noten en chocoladedruppels.
- Bak de koekjes 8 - 10 min. Bak ze niet te lang, anders zullen ze hard zijn.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
TIP:
Ik koop gebroken pecans. Die zijn goedkoper dan de hele en je hoeft ze niet meer te hakken.
Zorg dat de boter echt zacht is, maar niet gesmolten. Is je boter te hard, rasp ze dan. Je hebt meteen de juiste consistentie.
Uit dit recept haal je 24 koekjes.
Reacties