Granola met gedroogde bosbessen

Foto Cathy Van de Moortele

Een licht gekleurde granola deze keer, met amandel en kokos en heerlijke gedroogde maar toch sappige bosbessen. Granola blijft scoren. Een handjevol in de yoghurt of als snelle snack: iedereen vindt het lekker! Ik doe er graag nog extra fruit bij: vandaag groene vijgen uit onze tuin en kaki!

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr havermout
  • 100 gr amandelschilfers
  • 100 gr amandelstiften
  • 75 gr geraspte kokos
  • 4 gr kaneelpoeder
  • snuifje zout
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • 3 gr vanillemerg
  • 100 ml esdoornsiroop
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 150 gr gedroogde bosbessen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 150°C en zet een grote bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng de havermout met de amandeltjes, kokosrasp, kaneel, zout, suiker en vanille in een grote kom.
  • Meng de esdoornsiroop met de kokosolie en giet dit over de droge ingrediënten.
  • Meng goed met een spatel.
  • Stort de mengeling uit op het bakblik en effen het oppervlak met de spatel.
  • Bak de granola 45 min.
  • Laat de granola helemaal afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng je de bosbessen door de granola.

TIP:

Esdoornsiroop ken je ook onder de naam ahornsiroop of maple syrup. Bewaar deze siroop na openen in de koelkast, om te vermijden dat er schimmels op komen.
Je kan ook gewoon 1 soort amandelen kiezen. Ik vind het leuk om verschillende texturen te hebben, vandaar stiften en schilfers samen.
Bewaar de granola in een grote bokaal.
Bij De Notenshop vind ik alles wat ik nodig heb.

Reacties