Crunchy salade

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn minst favoriete slasoorten zijn toch wel de gewone kropsla en de voorverpakte slamengelingen (zeker als er radicchio in zit). Waar ik dan wel weer happy van word, zijn knapperige salades, zoals ijsbergsla en Romeinse sla of een gemengde salades waar andere groenten aan toegevoegd worden om er wat krokante beet in te krijgen. Dat gaan we vandaag dus bereiden, zo'n crunchy salade: een salade zonder sla!

Wat hebben we nodig:

  • 3 stelen witte selder, schoongemaakt
  • 1 Granny Smith, van het klokhuis ontdaan
  • 1 kleine, rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 komkommer, gewassen en van de zaadlijst ontdaan
  • 1 busseltje radijsjes, schoongemaakt 
  • krulpeterselie, gesnipperd
  • 1 koffielepel gedroogde dille
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 ml vers citroensap (2 citroenen)
  • 100 ml olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Halveer de selderstengels in de lengte en snij ze daarna nogmaals in de lengte door. Snij nu van de 4 lange delen, kleine blokjes. Doe ze in een kom.
  • Snij de appel in schijven, daarna in lange repen en daarna in kleine blokjes (even groot als de selderblokjes). Doe ze in de kom bij de selder en meng er ook de rode ui door.
  • Snij ook de komkommer in kleine blokjes. Ik laat de schil er graag aan: extra kleur.
  • Snij ook de radijsjes in blokjes.
  • Strooi flink wat verse peterselie en de dille over de salade.
  • Kruid met peper en zout en schep om.
  • Meng het citroensap met de olijfolie. Giet de dressing over de salade net voor je hem wilt serveren.

TIP:

Ook lekker als je er wat cranberries of granaatappelpitjes aan toevoegt, voor een zoete toets.

Reacties