Amerikaanse pannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Je bent niet in Amerika geweest, als je geen ontbijtpannenkoekjes gegeten hebt. Een toren op elkaar gestapelde, dikke pannenkoeken, met bovenop een bolletje boter en overgoten met warme esdoornsiroop. Het beste beslag bevat karnemelk en je mag het beslag niet teveel mixen: enkel de droge en de natte ingrediƫnten kort mengen en al zeker niet met een elektrische mixer er door gaan. Ready!?

Wat hebben we nodig:

  • 140 gr patisseriebloem
  • 20 gr fijne griessuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 230 ml ongezoete karnemelk
  • 1 ei
  • 15 gr boter, gesmolten en afgekoeld

Hoe gaan we te werk:

  • Gebruik een garde om de bloem te mengen met de suiker, het bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout.
  • In een ander kommetje klop je de melk los met het ei en de afgekoelde boter.
  • Giet de natte ingrediĆ«nten bij de droge en meng kort met de garde. Er mogen nog klontertjes inzitten.
  • Gebruik het beslag meteen.
  • Verwarm je pannenkoekpan voor op het vuur, op medium warmte. Vet ze niet in.
  • Giet 4 kleine pollepels beslag in de pan.
  • Hou een spatel (type visspatel) klaar om de pannenkoekjes om te draaien, van zodra de zijkanten lichtjes bruin worden en er luchtbelletjes op het beslag te zien zijn.
  • Bak de pannenkoekjes iets minder lang aan de tweede kant.
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar per 4 (je hebt 8 pannenkoekjes uit dit recept) en serveer ze met boter en warme esdoornsiroop. Het is de bedoeling dat je door de stapel heen snijdt en zo 4 laagjes pannenkoek op je vork prikt.

TIP:

Deze pannenkoekjes eet je best meteen.
Karnemelk maakt het beslag luchtig. Het gaat ook de werking van het rijsmiddel tegen als je het beslag te lang laat staan. Meteen aan de slag dus!
Wil jij ook graag zo'n pan, waar je zowel ontbijtpannenkoekjes, blini's, omeletjes, spiegeleitjes, ... in kan bakken? Dat kan! Via deze link vind je de pan die je nodig hebt.



Reacties