Tomatensoep met venkel

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig maar superlekker: tomatensoep met flinterdun gesneden venkel. Haal de mandoline maar uit de kast. 

Wat hebben we nodig:

  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote venkel, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden met de mandoline
  • peper van de molen
  • zout
  • 500 ml passata van tomaten
  • 1 l verse kippenbouillon
  • loof van de venkel

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat vetstof goed warm worden in een grote pot.
  • Fruit de uisnippers aan. Laat ze niet kleuren.
  • Voeg de venkel toe en laat die meefruiten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Overgiet met de passata en de bouillon en breng aan de kook.
  • De soep hoeft niet lang te garen.
  • Werk af met fijngesnipperd loof van de venkel.
  • Deze soep wordt niet gemixt. 

TIP:

Serveer de soep met krokant stokbrood.
Eet je graag soep met balletjes? Meng dan 400 gr gemengd gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngesnipperd teentje look, vers gesnipperde peterselie en 35 gr paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol hiervan kleine soepballetjes en laat ze meegaren op het einde van de gaartijd van de soep.

Reacties