Chocolade fudge met hazelnoot

Foto Cathy Van de Moortele

Ken je die zachte caramels, een goudkleurige fudge van zoetigheid? Dit is de chocolade versie. Deze keer heb ik ze gemaakt met hazelnoot, maar je kan ze ook maken met (gezouten) pinda's of amandelen of walnoot en je kan er zelfs mini marshmallows bij doen! Wat jij maar lekker vindt. Supersnel klaar, maar ze moeten wel 2u opstijven in de koelkast voor je ze kan ontvormen en snijden. Bewaar ze afgesloten in de koelkast gedurende max 1 week of in de vriezer voor enkele maanden (ze ontdooien heel erg snel).

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr noten
  • 350 gr fondant Callets van Jacques
  • 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk

Hoe gaan we te werk:

  • Rooster de noten tot ze geurig zijn. Doe dat op het fornuis in een droog pannetje (of op een bakplaat in de oven). Je hoeft de noten niet te hakken, je kan er straks makkelijk door snijden.
  • Doe de callets in een steelpan en giet er de gecondenseerde gesuikerde melk op.
  • Verwarm de chocolade au bain marie of op de smeltstand als je een inductievuur hebt.
  • Blijf goed roeren met een spatel, tot alle chocolade gesmolten is.
  • Voeg de noten toe, van het vuur en roer goed om.
  • Stort de massa in een silicone vorm en dek af.
  • Zet de vorm 2u in de koelkast.
  • Ontvorm de fudge en snij hem in blokjes.

TIP:


Maak de porties niet te groot. Fudge is behoorlijk (calorie)rijk.

Reacties