Kurkuma rijst met paprika

Foto Cathy Van de Moortele

Ik voeg graag kurkuma toe aan rijstgerechten, omdat het gerecht hierdoor op slag kleurrijker van. En het is ook nog goed voor de gezondheid. Twee vliegen in één klap dus!

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr basmatirijst
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
  • 2 rode paprika's, schoongemaakt en in repen gesneden
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder
  • snuifje zout
  • peper van de molen
  • platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:

  • Doe de rijst in een plastic kom en giet er water op. Ga met je hand door de rijst om hem te wassen. Giet het water af, doe er vers water bij en was een tweede keer. Doe dit een derde keer of tot het water helder is. Je rijst is nu van alle stof af en hij is helemaal schoon.
  • Zet de rijst op in twee keer zoveel water. Gaar de rijst.
  • Ondertussen zet je een hapjespan op het vuur met een scheut olijfolie.
  • Laat de pan goed warm worden.
  • Doe de uien in de pan en laat ze even fruiten, zonder te kleuren.
  • Van zodra de uien wat zachter geworden zijn, voeg je de paprikareepjes toe.
  • Fruit de paprika's mee tot ze zacht zijn.
  • Giet de gegaarde rijst af als er nog vocht over is.
  • Voeg de rijst toe aan de pan.
  • Kruid met kurkuma, paprikapoeder, zout en peper.
  • Schep goed om en warm nog even door.
  • Werk af met platte peterselie.

TIP:

Ik heb dit rijstgerecht geserveerd met mini rundsburgertjes maar ook kip zou het hier goed bij doen.

Reacties